До питання передумов військових конфліктів у контексті інформаційної безпеки та її вплив на свідомість громадян - Рудянин, Іван Петрович (My University, 2023)
Гарантією національної безпеки будь-якої держави в сучасних умовах є її реальна безпека, цілісність і недоторканність кордонів, а також економічна і політична незалежність. З початком російського військового вторгнення в Україну світова спільнота відкрила для себе новий тип зовнішніх загроз у вигляді «гібридних війн», які впливають на всі сфери життєдіяльності країни у вигляді «гібридних» війн, які зачіпають ключові сегменти життя країни. Передумовою збройного конфлікту є ретельна підготовка, тобто «підготовка ґрунту» для майбутньої інтервенції іноземних збройних сил на певну територію. Це робиться для того, щоб створити сприятливий фон для країни-агресора на театрі майбутніх бойових дій.
Keywords: «гібридні» війни; національна безпека; інформаційна безпека