Роль антропогенних чинників у формуванні сучасного рельєфу Рівненщини - Мельнійчук, Михайло Михайлович; Мазур, Іван Романович (Golden Quill Publishing, 2025)
Вивчення сучасних геоморфологічних процесів (антропогенного рельєфу) є досить актуальним, адже вони часто проходять з великою інтенсивністю та непередбачуваністю. Тому їх вивчення має великий науковий і практичний інтерес. Антропогенний рельєф – це формування земної поверхні внаслідок людської діяльності до нього відносять кар’єри, терикони (насипи порожньої породи), дамби, насипи, рови тощо.
Keywords: рельєф; рельєфоутворюючі чинники; антропогенні чинники; Рівненська область; 551.438.5(477.81)