Соціокультурні маркери відображення України на шпальтах «Reuters’s» - Форманюк, Еліна Юріївна; Formaniuk, E. Yu. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2016)
У статті досліджено соціокультурні маркери України у матеріалах інформаційного агентства «Reuters’s». Проаналізовано основні теми й мотиви, які формують поняття про українську державу у світовій спільноті. Зроблено спробу систематизувати форми подачі такої інформації, а також дати оцінку зображення українських соціокультурних явищ. Сформовано загальну характеристику української культури на шпальтах інформаційного агентства. Досліджено контекст інформаційного поля, у якому переважають проаналізовані маркери. Узагальнено основні чинники формування негативного іміджу української держави в інформаційному полі для подальшого дослідження та побудови інформаційної стратегії України. The article explores the main features of social and cultural Ukrainian markers in «Reuters’s» articles. The basic markers that form the concept of the Ukrainian image in the world community are analyzed. We have done an attempt to systematize the sypplying methods and forms of such information and also to evaluate the image of Ukrainian social and cultural phenomena. General characteristics of Ukrainian culture on the pages of the news agency are formed. Dominative markers are studied in the context of the information field. Main factors forming a negative image of the Ukrainian state in the information field are overviewed for further research and building the information strategy Ukraine.
Ukrainian Social and Cultural Reflection Markers on «Reuters’s» Pages
Keywords: Україна; Ukraine; інформаційне агентство; news agency; маркер; marker; дискурс; discourse; інформаційне поле; informational field; соціокультурний вплив; social and cultural impact