Мале підприємництво як ефективна форма комерціалізації наукових розробок університету - Буняк, Надія Михайлівна; Buniak, Nadiia M. (Волинський інститут економіки та менеджменту, 2016)
У статті досліджено роль малого підприємництва у процесі комерціалізації наукових розробок університету. Визначено правові передумови створення університетами малих інноваційних підприємств. Окреслено основні бар’єри на шляху використання малого підприємництва для комерціалізації наукових розробок та розроблено пропозиції щодо їх усунення. The role of small business in the commercialization of universities’ scientific developments is investigated in the article. Legal prerequisites of universities small innovative enterprise are defined. The basic obstacles to the use of small business to commercialize scientific developments are outlined and suggestions for their elimination are developed.
Keywords: університет; наукові розробки; мале підприємництво; комерціалізація; стартап компанія; спін-офф компанія; University; scientific developments; small business; commercialization; startup company; spin-off company