Інноваційні технології як засіб активізації пізнавальної діяльності учнів з фізики в закладах загальної середньої освіти - Харчук, Віктор Васильович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Дослідження теоретико-методичних основ активізації пізнавальної діяльності учнів у процесі навчання фізики є своєчасним, соціально значущим і відповідає завданням модернізації сучасної освітньої системи. Воно спрямоване на підвищення ефективності освітнього процесу в ЗЗСО, розвиток особистісного потенціалу учнів і підготовку їх до життя в умовах швидкоплинного, наукоємного інформаційного суспільства. Мета дослідження: обґрунтувати та розробити педагогічні умови, методичні підходи й засоби активізації пізнавальної діяльності учнів у процесі навчання фізики в закладах загальної середньої освіти.
Keywords: фізика; експериментальні уміння