Семантичне поле кількості в українській мові (на матеріалі «Народних оповідань» Марка Вовчка) - Попович, Наталія; Popovych, Nataliya (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
У статті проаналізовано питання, якими частинами мови може виражатися кількість в українській мові, зокрема у творах Марка Вовчка. Визначено ядро та периферію кількості у творах письменниці, виділено три семантичні групи кількості: означену; неозначену; приблизну. In the article considered which parts of language can be expressed in a number of Ukrainian language, particularly in the works Marko Vovchok. Defined core and the periphery of the works of this writer, there are three semantic groups of: definite, indefinite and approximate.
Semantic Field Guantities in Ukrainian Language (Based on «Folk Stories» Mark Vovchka)
Keywords: інверсія; номінативна функція; лексико-семантичне поле кількості; абстрактно-математичне число; inversion; nominative function; lexical-semantic field of; abstract mathematical integer