Музейний дворик краєзнавчого музею як новітня туристична атракція індустрії гостинності - Єрко, Ірина Володимирівна; Качаровський, Роман Євгенович; Яцуняк, Віктор Анатолійович (Центр фінансово-економічних наукових досліджень, 2025)
Стрімкий розвиток сучасного суспільства, особливо робочого ритму життя, спричиняє необхідність пошуку ідеальної моделі відновлення працездатності й покращення продуктивності праці населення. Активний відпочинок стає рятівним колом для багатьох у спробі поєднати необхідне, тобто відпочинок, та корисне – пізнання світу, де акцент робиться на туризмі. Галузь, завдячуючи своїй багатовекторності, здатна забезпечити різні потреби та високі стандарти туристів під час відпочинку. Нині домінуючим трендом у туризмі є культурне дозвілля, що дозволяє істотно розширити кругозір та знання історико-культурної спадщини, традицій, обрядів тощо. Тому культурно-пізнавальний туризм відіграє ключову роль в ознайомленні подорожуючих із історико-культурними туристичними об’єктами та культурою регіонів, є одним з головних чинників гостинності території
Keywords: туризм; рекреація; гостинність; індустрія гостинності; музей; музейний дворик; туристична атракція; місто Луцьк; 911.3:379.8:[930.85(477.82)