Історія єврейської громади в Кременці - Яцечко-Блаженко, Тетяна Володимирівна; Яцечко, Світлана Володимирівна; Yatsechko-Blazhenko, Tetiana V.; Yatsechko, Svitlana V. (Волинський краєзнавчий музей, 2014)
В статті йдеться про місто Кременець - однин із найбільших центрів єврейської культури та освіти на Волині. В місті народилося багато виданих представників єврейської нації, знаходилась Єврейська вулиця, синагоги і гетто.
Keywords: Волинь; євреї; Кременець; сефарди; Александр Ягеллон; Окописько; серебщина; Сигізмунд ІІ Август; Енциклопедія Брокгауза і Ефрона; Starostwo krzemienieckie; Europas Synagogen