Особливості фізичного розвитку підлітків 14-17 років зі сколіозом ІІ-ІІІ ступеня - Вихор, Богдана; Гайволя, Руслан (My University, 2021)
Виявлено, що підлітки зі сколіозом грудного відділу хребта IІ - ІІI ст. мають нижчі показники фізичного розвитку порівняно зі здоровими однолітками.