До питання про співвідношення понять «набрання чинності»,«набуття чинності», «вступ у силу», «введення в дію» - Щирба, Мар'яна Юріївна; Shchyrba, Mar"yana Yu. (Академія адвокатури України, 2012)
У статті аналізується використання у вітчизняному законодавстві та юридичній літературі понять «набрання чинності нормативно-правовим актом», «набуття чинності нормативно-правовим актом»», «вступ у силу нормативно-правового акту», «введення в дію нормативно-правового акту».

This article analyzes the use in the national legislation and legal literature the terms «nabrannja chynnosty», «nabuttja chynnosty», «effective date», «entry into force», based on the establishment of the identity value of some of them offer likened the use of terms.
On the question of the relationship between the concepts of «nabrannja chynnosty», «nabuttja chynnosty», «effective date», «entry into force»
Keywords: довірче управління майном; колективне управління майновими авторськими та суміжними правами; договір довірчого управління майновими правами інтелектуальної власності; темпоральна дія нормативно-правового акту; fiduiary management of copyrights and related rights; collective management of opyrights and related rights; contract for fiduciary management of copyrights and related rightsn