Психологічна служба в освіті - Іванашко, Оксана Євгенівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
До змісту освітнього компонента «Психологічна служба в освіті» включені розділи, що дозволять узагальнити теоретичні та практичні знання з різних психологічних дисциплін, навчитися використовувати їх на практиці з метою ефективної організації психологічної служби в освітніх закладах різного типу. У освітньому компонентові поєднується розгляд як теоретичних, так і практичних аспектів роботи практичного психолога в освіті. Акцент робиться на технологічних аспектах діяльності психолога в системі освіти, починаючи від організації його праці, взаємодії з педагогічним колективом та закінчуючи конкретними методиками, які використовуються в роботі з різними віковими групами дітей та їхніми сім’ями.
Keywords: психологічна служба; освітнє середовище