Нетотожність понять «паломництво» і «релігійний туризм» - Якубович, Роман Павлович; Патійчук, Віктор Олексійович; Yakubovych, Roman P.; Patiichuk, Viktor O. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Узагальнено поняття «паломництво» та «релігійний туризм» на основі їх мотивів і функціональних властивостей. Розкрито відмінності між паломництвом та релігійним туризмом на теоретичному рівні. Показано нетотожність указаних понять на рівні їх практичної реалізації та засобах проведення, а також головній меті, яку вони переслідують.

The concept of "pilgrimage" and "religious tourism" is generalized on the basis of their motives and functional properties. The differences between the pilgrimage and religious tourism on the theoretical level are revealed. It is shown the non-identity of the indicated concepts at the level of their practical implementation and means of conducting, as well as the main purpose they pursue.
Not identical concepts of "pilgrimage" and "religious tourism"
Keywords: паломництво; релігійний туризм; проща; богослужіння; функції паломництва; сакральні об’єкти