Історія України: персоналії, терміни, назви і поняття (1648−1917) - Гайдай, Лідія Іванівна; Gajdaj, L. I. (Волинський національний університет ім. Лесі Українки, 2008)
Книга є однією з перших спроб видання такого типу. Автор пояснює основні історичні терміни й поняття з історії України (1648 − лютий 1917 р.), подає короткі матеріали довідкового характеру про події та факти української історії. Наводяться біографії українських і зарубіжних дер-жавних, військових діячів, письменників, учених, життя та діяльність яких були тісно пов’язані з Україною. Для студентів вищих навчальних закладів, усіх, хто цікавиться історією нашого народу.
Keywords: персоналії; терміни; історія України; поняття