Сoncept of Discrimination in Family Law of Ukraine: Problems of Definition - Starchuk, О.; Старчук, О.; Yatsyniak, О.; Яциняк, О. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
The article is devoted to the theoretical and legalaspects of the concept of discrimination and its prohibition under the national legislation of Ukraine and international standards in this area. It concerns the analysis of the main approaches to the definition of discrimination and revealed its essence; conclusions and specific proposals for amendments and additions to the legislation under which the prohibition of discrimination are provided by members of family relationships have been highlighted. У статті досліджено теоретико-правові аспекти поняття дискримінації та її заборони відповідно до національного законодавства України та міжнародних стандартів у цій сфері. Окрім цього, проаналізовано основні підходи до визначення поняття дискримінації та з’ясовано її сутність; сформульовано висновки й конкретні пропозиції щодо внесення змін і доповнень до законодавства, відповідно до якого забезпечується заборона дискримінації учасників сімейних правовідносин. Доцільно адаптувати національне законодавство до міжнародних стандартів з метою викорінення усіх форм дискримінації за допомогою забезпечення учасників сімейних правовідносин необхідними знаннями й навичками, які будуть необхідні їм для захисту прав і законних інтересів у випадку порушення антидискримінаційного законодавства.
Поняття дискримінації у сімейному праві України: проблеми визначення
Keywords: equality; discrimination; international standards; family law; рівність; дискримінація; міжнародні стандарти; сімейне законодавство