Преса Франції: методичні рекомендації - Станіслав, Ольга Вадимівна; Stanislav, Olha V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
Методичні рекомендації мають на меті ознайомити студентів із історією французької преси, дати характеристику передовим національним та регіональним періодичним виданням, з’ясувати роль і значення преси у сучасному житті французького суспільства. Методичні рекомендації включають французько-український тематичний словник, інформаційні тексти, вправи та завдання до них. Окрім того, дана розробка пропонує підбірку художніх текстів відомих французьких письменників, що відповідають означеній тематиці. Уривки з художніх творів супроводжуються лексичними коментарями, вправами, творчими завданнями комунікативного спрямування тощо. Призначені для студентів спеціальності „Мова та література (французька)”, а також для всіх тих, хто вивчає французьку мову й цікавиться соціально-культурним життям Франції.
La presse française
Keywords: преса Франції; функції преси; передова стаття; типи статей; la presse française; les fonctions de la presse; la une; les types des articles