Теоретичний аналіз феномену психічної депривації особистості дитини у психологічній науці - Дмитріюк, Наталія Степанівна; Dmytriiuk, Nataliia S. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
Розглянуто сучасний стан проблеми депривації у психологічній науці. Проаналізовано історичний аспект вивчення даної проблеми. Представлено теоретичний аналіз сутнісних характеристик поняття. Проаналізовані чинники, що сприяють виникненню та розвитку психічної деривації у дослідженнях як вітчизняних, так і зарубіжних науковців.
Keywords: психічна депривація; основні види депривації; форми депривації; ізоляція; сепарація