Методи і технології відкритого співробітництва у міжнародних відносинах - Федонюк, Сергій Валентинович; Fedoniuk, Serhii V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Програма навчальної дисципліни «Методи і технології відкритого співробітництва у міжнародних відносинах» складена відповідно до освітньої програми підготовки магістра «Міжнародна інформація та суспільні комунікації». Предметом вивчення навчальної дисципліни є відкрите (масове) співробітництво як нова форма суспільної комунікації в глобальній мережі Інтернет. Забезпечується надання теоретичних і практичних знань щодо реалізації переваг відкритого співробітництва, зокрема за допомогою сучасних технологій, передусім інформаційно-комунікаційних, з використанням електронних засобів, застосування Інтернет технологій. Вивчаються теоретичні й практичні засади відкритого (масового) співробітництва (МС), різні аспекти методології МС з метою створення стратегічних конкурентних переваг для організації, вивчення основних принципів організації та забезпечення функціонування систем МС.
Keywords: основи масового співробітництва; менеджмент знань; управління колективним інтелектом; організаційні форми масового співробітництва; краудсорсинг; прос`юмеризм; технології міжлюдської взаємодії; технології інфраструктури масового співробітництва; інформаційна безпека масового співробітництва