Застосування інформаційно-комунікаційних технологій у процесі навчання математики молодших школярів - Ничипорук, Ірина Олександрівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У випусковій кваліфікаційній роботі актуалізовано зміст феномену «інформаційно-комунікаційні (цифрові) технології», «інструментарій інформаційно-комунікаційних (цифрових) технологій», а також – можливості використання ІКТ як освітнього засобу в початкових класах (зокрема – для навчання математики здобувачів початкової освіти (ЗПО)); актуалізовано методико-педагогічний базис щодо практичного використання програмно-технічних засобів ІКТ у процесі навчання здобувачів початкової освіти; розроблено та експериментально апробовано авторську методику застосування ІКТ як засобу навчання математики молодших школярів.
Keywords: інформаційно-комунікаційні технології; цифрові технології; ІКТ; навчання математики молодших школярів; інформаційно-комунікаційні технології в початковій школі; навчання математики засобами інформаційно-комунікаційних технологій; навчання математики засобами ІКТ