Озеро Рогізне – важливий рекреаційний об’єкт Любешівської ТГ Волинської області. - Мельнійчук, Михайло Михайлович; Мельник, Олег Володимирович; Стельмах, Валентина Юріївна; Полянський, Сергій Володимирович; Качаровський, Роман Євгенович (Центр фінансово-економічних наукових досліджень, 2023)
Проведено дослідження рекреаційного потенціалу озера Рогізне. Деталізовано його морфометричні показники. Проаналізовано особливості об’єктів природно-заповідного фонду (ПЗФ) басейну озера. Визначено можливості використання ПЗФ об’єктів у рекреації. Запропоновано заходи оптимізації функціонування об’єктів ПЗФ.
Keywords: природно-заповідний фонд; рекреаційний потенціал; озеро; оз. Рогізне; Любешівська ТГ; Камінь-Каширський район; Волинська область; 502(477.53-751):556.51