Глобалізація і трудова міграція в Європі - Юськів, Богдан Миколайович; Yuskiv, Bohdan M. (My University, 2009)
Монографія присвячена аналізу актуальних проблем розвитку міжнародної трудової міграції в Європі в умовах глобального поступу. Досліджується зв’язок міжнародної трудової міграції та глобалізації, аналізуються особливості сучасної міграції, її рушійні сили і тенденції, механізми політичного впливу на міграційні процеси на національному і наднаціональному рівні. Особливу увагу зосереджено на європейському регіоні як одному з головних полюсів глобальної трудової міграції. На основі досвіду формування і реалізації міграційної політики країн Європи запропоновано імперативи стратегії управління міжнародною міграцією в Україні. Для викладачів, науковців, політиків, аспірантів, студентів, всіх, хто цікавиться проблемами міжнародної трудової міграції.
Keywords: глобалізація; глобальне управління; "суб’єктивізм" глобалізації; амбівалентний характер глобалізації; класичні уявлення про глобалізацію; марксистське бачення глобалізації; теорії глобалізації; теорія модернізації та глобалізація; глобалізація європейських країн; економічна глобалізація Європи; соціально-політичні наслідки глобалізації; міграційний рух населення; міжнародна трудова міграція; політичний аналіз міжнародної трудової міграції