Цивільний захист та охорона праці в галузі - Коширець, Віктор Васильович (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
Предметом вивчення навчальної дисципліни «Цивільний захист та охорона праці в галузі» є система правових, соціально-економічних, організаційно-технічних, санітарно-гігієнічних і лікувально-профілактичних заходів та засобів, спрямованих на збереження життя, здоров’я і працездатності у конкретних умовах галузевих процесів трудової діяльності. Метою вивчення дисципліни є формування у студентів здатності творчо мислити, вирішувати складні проблеми інноваційного характеру й приймати продуктивні рішення у сфері цивільного захисту (ЦЗ), з урахуванням особливостей майбутньої професійної діяльності випускників, а також досягнень науково-технічного прогресу.
Keywords: цивільний захист; охорона праці; надзвичайна ситуація; об'єкт господарювання; виробнича санітарія; гігієна праці