Поліська дома 3 - Давидюк, Віктор Феодосійович (Інститут культурної антропології, 2008)
Черговий випуск праці присвячений літній ка лен дарній обрядовості поліщуків, які проживають у західній частині краю. У ньому подано тексти кустових, русальних, ку пальсь ких, петрівочних, полільницьких, косарських, ягідницьких, жниварських пісень де з меншими, а де й з більшими на у ко ви ми коментарями. Автор статей розглядає ці явища з погляду їхнього походження, чим пропонована праця займає осібне місце в українській фольклористиці. До текстів додаються ноти. Для фольклористів, етноісториків, студентів, учителів та працівників культурної сфери.
Keywords: український фольклор; фольклористика; народознавство; етнологія; Етнографія; обрядовість; історія; Полісся; культорологія; календарно-обрядовий фольклор; 398 (477)