Міжнародний резонанс у галузі спорту, зумовлений суспільно-політичними подіями в Україні (весна 2014 року) - Кулик, С. М.; Kulyk, S. M. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
Проаналізовано виникнення, вияву і поширення міжнародного резонансу в галузі спорту, зумовленого політичною ситуацією в АР Крим, активізацією сепаратистських настроїв в Україні. Розглянуто акції протесту, дії щодо ситуації в АР Крим за участю відомих спортсменів, команд; простежено реакцію вітчизняних та іноземних спортивних уболівальників на ці події; встановлено тенденцію залучення відомих спортсменів на підтримку дій влади РФ у Криму.

The article deals with origin, displays and spreading of international resonance, in sport industry, predefined by political situation in Crimea and activation of separative moods in Ukraine. It views the actions of protest and the activity on situation in Crimea with participation of well-known sportsmen and teams, the reaction of home and foreign fans on these events; the tendency of bringing in the well-known sportsmen to support the Russian government actions in Crimea.
International resonance in industry of sport, predefined by social and political events in Ukraine (spring of 2014)
Робота виконана на кафедрі країнознавства і міжнародних відносин СНУ імені Лесі Українки
Keywords: спорт; спортивні змагання; вболівальники; банери; Крим; Російська Федерація; В.Путін; sport; sport competitions; fans; banners; Crimea; Russian Federation; V.Putin