Соціальний діалог: сутність, оцінка дієвості та напрями активізації - Коленда, Наталія Вікторівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
У монографії викладені теоретико-методичні основи та прикладні аспекти дослідження соціального діалогу. Визначено сутність соціального діалогу, охарактеризовано його сторони, здійснено оцінку сучасного стану, тенденцій та перспектив активізації соціального діалогу у Волинській області. Проведено комплексну оцінку узгодженості інтересів сторін соціального діалогу на регіональному рівні та за сферами діяльності. На основі чого визначено ряд проблем налагодження соціального діалогу, що дозволило зробити відповідні пропозиції щодо реалізації соціальної політики держави.
Keywords: соціальний діалог; налагодження соціального діалогу; Оцінка дієвості соціального діалогу