Археологічні дослідження історичної топографії феодальних поселень XIV-XVI ст. в околицях Дубна - Пшеничний, Юрій; Pshenychnyi, Yurii (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2014)
Викладено результати археологічних досліджень історичної топографії феодальних поселень, які виникли в околицях Дубна в період утрати ним міського статусу. Огляд розвитку цих поселень здійснено в контексті їхнього значення для перетворення Дубна на місто за сприяння князів Острозьких.

The article tells us about the results of archeological researches of historical topography feudal settlements, which appears in Dubno neighborhood, when its town status was lost. The review of these settlements development realized in context its important role for Dubno transformation in town with assistance of dukes Ostrozki.
The Archeological Researches of Historical Topography Feudal Settlements XIV–XVI in Dubno Neighborhood
Keywords: археологічні джерела; топографія; феодальне поселення; archeological sources; topography; feudal settlement