ПСИХОЛОГІЧНА СПЕЦИФІКА ПАМ'ЯТІ ДІТЕЙ МОЛОДШОГО ШКІЛЬНОГО ВІКУ З ВАДАМИ ЗОРУ - Коць, Михайло Онисимович (Херсонський державний університет, 2016)
У статті проаналізовано та здійснено емпіричне дослідження пам’яті молодших школярів навчально-реабілітаційного центру, які мають вади зору. Емпірично доведено, що у дітей молодшого шкільного віку із вадами психофізичного розвитку показники зорової пам’яті значно вищі від слухової. За результатами дослідження не виявлено дітей з дуже високим рівнем слухового запам’ятовування, що, у свою чергу, може ускладнювати процес засвоєння значного обсягу навчальної інформації.
Keywords: молодший школяр; пам’ять; вади зору; 159.922.76-056.264:159.953