Засоби вербалізації гучності та темпу в сучасній англійській мові - Демчук, Ангеліна Іванівна; Demchuk, A. I. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
Статтю присвячено аналізу засобів вербалізації гучності та темпу в сучасній англійській мові, які розглядаються як одні з основних просодичних характеристик мовленнєвого голосу. Актуальність дослідження зумовлено необхідністю отримати цілісне уявлення про вербальну репрезентацію в сучасній англійській мові феномену звучання голосу людини в процесі продукування мовлення. Метою статті є класифікація, аналіз та опис семантичної структури мовних засобів вербалізації гучності та темпу в сучасній англійській мові. Засоби вербалізації гучності та темпу виражені як на рівні сем, так і на рівні семем. Природа досліджених просодичних характеристик репре¬зентовано в мові ономасіологічними категоріями процесуальності й ознаковості процесу. The article studies means of loudness and tempo verbalization in the modern English language. Loudness and tempo are considered as one of the main speaking voice prosodic characteristics. Actuality is conditioned by the necessity to obtain an integral conception about the human voice verbal representation in the modern English language. The main task of the article is to classify, to analyze and to describe the semantic structure of the language means verbalizing loudness and tempo in the modern English language. Means of loudness and tempo verbalization are expressed on the seme level as well as on the sememe level. The nature of the researched prosodic characteristics is represented by the onomasiological categories of the processuality and the process indication.
Means of Loudness and Tempo Verbalization in the Modern English Language
Keywords: вербалізація; verbalization; гучність; loudness; темп; tempo