Аналіз лісокультурної діяльності Рожищенського лісництва філії «Ківерцівське лісове господарство» ДП «Ліси України» - Соломко, Ігор Олександрович (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Процес лісовідтворення є одним з основ сталого ведення лісового господарства, адже забезпечує збереження та відновлення лісових екосистем. Цей процес сприяє підтриманню біорізноманіття, покращенню кліматичних умов, захисту ґрунтів від ерозії та забезпеченню населення деревиною й іншими ресурсами. Завдяки планомірному відновленню зрубаних ділянок формується екологічно збалансоване середовище, що має важливе значення для майбутніх поколінь. У першому розділі проаналізовано теоретичні підходи до створення лісових культур в Україні. В другому розділі наведена загальна характеристика Рожищенського лісництва та основи методики дослідження. Третій розділ висвітлює досвід створення лісових культур філії «Ківерцівське лісове господарство» на прикладі аналізу лісокультурного діяльності Рожищенського лісництва за 3-річний період. У четвертому розділі порівнюється собівартість сприяння природному поновленню лісу та створення лісових культур. У п’ятому розділі аналізується стан охорони праці на підприємстві за звітними даними. Загальні висновки з проведених досліджень наведені в кінці роботи, перед списком використаної літератури (36 джерела) і додатком, які містять вихідні відомчі дані «Ківерцівське лісове господарство». Випускна кваліфікаційна робота магістра виконана на 50 сторінках друкованого тексту, містить 8 таблиць та проілюстрована 9 ілюстраціями, у тому числі 7 робочими діаграмами та 2 фотографії, надані підприємством.
Keywords: тип лісорослинних умов; лісові культури; схема змішування; сосна звичайна; дуб звичайний.