Етимологія лексем на позначення кольору - Ніколаєва, Н. М.; Nikolaeva, N. M. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Статтю присвячено етимологічному дослідженню лексем на позначення кольору в німецькій, українській та російській мовах. Зроблено спробу порівняти первісні значення кольорів у цих мовах. Проаналізовано лексеми червоний, оранжевий, жовтий, зелений, блакитний, синій, фіолетовий. The article is devoted to the etymologic research of lexemes of denoting colour in the German, Ukrainian and Russian languages. An attempt to compare the primary meaning of colors in the German, Ukrainian and Russian languages is done. Such lexemes as red, orange, yellow, green, blue, dark blue, violet are analysed.
Etymology of Lexemes of Denoting Colour
Keywords: лексема; lexeme; позначення кольору; colour denoting; відмінність; difference; схожість; likeness