Економічна дипломатія як інструмент забезпечення національних інтересів - Кухарик, Вікторія Василівна; Рошко, Іван (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
Міжнародне середовище має динамічний характер, стійку тенденцію до кількісного зростання і якісного розвитку. З огляду на ускладнення структури світової економіки, системи регулювання та управління міжнародними економічними відносинами, виникає необхідність у більш ретельному та виваженому підході до вибору інструментарію реалізації зовнішньоекономічної політики. Нині, одним із таких інструментів стала економічна дипломатія, яка виступає одночасно інструментом стимулювання світових товарно-інвестиційних потоків, фактором захисту національних інтересів та забезпечення економічної безпеки держав тощо.
Keywords: економічна дипломатія; активна економічна дипломатія; ієрархічна модель; гетерархічна модель; 339.9