Використання штучного інтелекту під час навчального процесу - Дубич, Богдан; Потапова, Алла Геннадіївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Сучасний етап розвитку освіти характеризується активною інтеграцією цифрових технологій у навчальний процес, що зумовлено переходом до інформаційного суспільства та потребою формування в учнів навичок XXI ст. Одним із найбільш інноваційних напрямів цифровізації є впровадження технологій штучного інтелекту (ШІ), які відкривають нові можливості для індивідуалізації навчання, підвищення мотивації та креативності школярів. Проте, попри стрімкий розвиток таких технологій, питання ефективного та педагогічно доцільного використання ШІ у шкільній освіті потребує подальшого теоретичного обґрунтування та практичного дослідження.
Keywords: штучний інтелект; географія; 378.1476