Лінгвістичні засоби впливу на реципієнта (на матеріалі пoлітдискурсу) - Медвідь, О. М.; Ходцева, А. О.; Medvid, O. M.; Hodtseva, A. O. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
У статті проаналізовано лінгвістичні методи і прийоми мовленнєвого впливу на адресата (на прикладі медіа-текстів політдискурсу), схарактеризовано функціонування лінгвістичних одиниць, що використовуються для експлікації ілокутивних засобів мовленнєвої поведінки політичних діячів. The article deals with the linguistic methods and tools of speech impact upon an addressee (on the basis of political media texts), it gives the functional characteristics of linguistic units, that are used for explication of politicians’speech behaviour illocutive means.
Linguistic Recipient Impact Means (on the Material of Political Discourse)
Keywords: політдискурс; political discourse; медіа-текст; media texts; мовленнєва поведінка; speech behavior