Фінансово-бюджетні механізми реалізації антимонопольної політики на ринку житлової нерухомості України: регіональний контекст - Павлов, Костянтин Володимирович; Pavlov, Kostiantyn V. (Луцький національни технічний університет, 2018)
В даній статті досліджено особливості та характеристики кон'юнктури регіональних ринків житлової нерухомості. Визначено фінансово-бюджетні механізми щодо реалізації антимонопольної політики на ринку житлової нерухомості. Проаналізовано основні недоліки що виникають в процесі функціонування ринків житла, а також встановлено чинники, що впливають на процес цінового утворення на житлові об'єкти. Доведено, що в Україні має місце низький рівень забезпеченості та доступності житла для населення. Визначено, що одним з основних напрямів формування ринкової інфраструктури є створення єдиного інформаційного простору за для забезпечення та організації інформаційної відкритості.

In this article, the features and characteristics of the regional markets of residential real estate are investigated. Financial and budgetary mechanisms for realization of antitrust policy in the residential real estate market are determined. The main shortcomings of the functioning of the housing markets are analyzed, as well as factors influencing the process of price formation on residential objects are determined. It is proved that in Ukraine there is a low level of security and accessibility of housing for the population. It is determined that one of the main areas of formation of market infrastructure is the creation of a single information space for ensuring and organizing information openness
Financial and budget mechanisms for implementation of antimonopolic policy on the market of residential real estate of Ukraine: regional context
Keywords: фінансове забезпечення конкуренції; бюджетне забезпечення конкуренції; регіональний ринок житла; житлова нерухомість; житловий ринок; попит; пропозиція; кон'юнктура ринку; конкуренція; конкурентні чинники; антимонопольні заходи; financial support of competition; budget provision of competition; regional housing market; residential real estate; housing market; supply; market situation; competition; competitive factors; antimonopoly measures