Турнірна задача як елемент самостійної дослідницької діяльності учнів - Зімич, Андрій Іванович; Зімич, Тетяна Федорівна; Zimych, A.I.; Zimych, T.F. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, Волинський інститут післядипломної педагогічної освіти, 2014)
Розкрита роль турнірних задач як елемента самостійної дослідницької діяльності у процесі вивчення фізики в школі. Також наведений приклад розв’язку такої задачі. Практика підтверджує що, підготовка до турніру підвищує ефективність навчання і є перспективним напрямком розвитку освіти.The role of tournament exercise, as an element of individual research activity while studying physics at school, is revealed. Also, there is an example of solution of such exercise. Practice confirms that preparation to the tournament increases the effectiveness of studying process and it is also a perspective way to develop education.
Tournament exercise as an element of individual research activity of pupil.
Зімич Андрій Іванович - вчитель фізики Луцького НВК «Гімназія №14»; Зімич Тетяна Федорівна - ст. лаборант кафедри загальної фізики та методики викладання фізики СНУ імені Лесі Українки
Keywords: самостійна дослідницька діяльність; турнірна задача; ефективність навчання; колесо Франкліна; ефективність двигуна; сучасні технології; individual research activity; tournament exercise; efficiency of studying; Franklin’s wheel; efficiency of the engine; modern technologies