Соціальний захист безробітних у Волинській області - Новак, Діана Павлівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Метою роботи є визначення теоретичних положень та розробка практичних рекомендацій щодо підвищення ефективності соціального захисту безробітних. Об’єктом дослідження є соціальний захист безробітних громадян в умовах територіальної громади. Предметом дослідження є зміст, форми і методи соціального захисту безробітних. У роботі розкрито сутність, складові та нормативно-правове забезпечення соціального захисту безробітних, сформовано власне розуміння категорії соціальний захист безробітних, вивчено зарубіжний досвід соціального захисту безробітних, досліджено систему соціального захисту безробітних в Україні, проаналізовано динаміку кількості зареєстрованих, працевлаштованих безробітних за видами економічної діяльності та профінансованих виплат допомоги по безробіттю у Волинській області, запропоновано пріоритетні напрями підвищення ефективності соціального захисту даної категорії громадян.
Keywords: соціальний захист безробітних; безробіття; зайнятість; допомога по безробіттю