Напрями розвитку міських поселень регіону в умовах транскордонного співробітництва - Корнелюк, Ольга Антонівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
Досліджено напрями розвитку та роль міських поселень регіону в активізації транскордонного співробітництва. Визначено мету, завдання й напрями діяльності центрів активізації транскордонного співробітництва. Проаналізовано фактори розвитку центрів активізації транскордонного співробітництва: залучення іноземних інвестицій, рівень розвитку виробничої сфери, наявність трудових ресурсів, забезпечення фінансовими інституціями, рівень розвитку прикордонної й транспортної інфраструктур. Виділено показники оцінювання ефективності центрів активізації транскордонного співробітництва. Схарактеризовано основні проблеми розвитку малих міст і стратегічні пріоритети їхнього розвитку в контексті активізації транскордонного співробітництва.
Keywords: міське поселення; система розселення; центр активізації транскордонного співробітництва; показник ефективності транскордонного співробітництва; 339.92:911.37