Самодіяльна хорова культура Волині радянської доби: між ідеологією та традицією - Корольчук, Ольга Леонідівна; Korolchuk, Olha L. (Східноєвропеський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті на основі архівних документів досліджується панорама розвитку самодіяльної хорової культури Волині радянського періоду. Укладаються висновки про масовість хорового музикування та формування репертуару як ідеологічного чинника і виразника народної традиції. The panorama of the development of Volyn amateur choral music by Soviet period is examined in the article on the basis of archival documents. The conclusions about mass choral music-making and the formation of the repertoire as an ideological factor and the exponent of the folk tradition are being made.
The Volyn amateur choral culture by Soviet era: between ideology and tradition
Keywords: аматорська хорова культура; Волинь; репертуар; ідеологія; народна традиція; amateur choral culture; Volyn; repertoire; ideology; folk tradition