Розробка вебсайту для пошуку рецептів за інгредієнтами з інтерактивним інтерфейсом засобами вебтехнологій - Маркевич, Катерина Олександрівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Актуальність теми полягає у необхідності забезпечення користувачів зручним сервісом для пошуку та організації рецептів, що враховує наявні інгредієнти та особисті вподобання. Такий вебзастосунок сприяє економії часу та ресурсів під час приготування страв, а також підвищує якість харчування завдяки зручному доступу до різноманітних кулінарних рішень. Метою роботи є розробка вебсайту для пошуку та фільтрації рецептів за інгредієнтами та іншими параметрами, з можливістю перегляду детальної інформації про страви, користувачів та їх відгуки. Реалізацію здійснено за допомогою фреймворку Next.js, що забезпечує серверний і клієнтський рендеринг, високу продуктивність та SEO-оптимізацію. Компонентну структуру інтерфейсу побудовано з використанням бібліотеки React. Для зберігання й обробки даних застосовано базу даних MongoDB у поєднанні з ORM-бібліотекою Mongoose. Завантаження зображень реалізовано з використанням хмарного сервісу Cloudinary. Функціонал вебсайту включає реєстрацію та автентифікацію користувачів, пошук рецептів за заданими інгредієнтами, додавання власних рецептів, систему рейтингу та відгуків. У роботі описано архітектуру вебзастосунку, структуру бази даних, принципи взаємодії між клієнтською та серверною частинами, а також реалізацію основних компонентів інтерфейсу. Наведено приклади коду та проаналізовано можливі шляхи подальшого розвитку.
Keywords: вебсайт; кулінарні рецепти; фільтрація; пошук за інгредієнтами; інтерфейс користувача; персоналізація; хмарне сховище