Просторові особливості розвитку релігійно-паломницького туризму в Болгарії - Патійчук, Віктор Олексійович; Patiichuk, Viktor O. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Досліджено передумови розвитку релігійно-паломницького туризму в Болгарії. Вивчено вплив різноманітних чинників на розвиток релігійно-паломницького туризму в країні. Показано роль історичних чинників на формування туризму та паломництва в досліджуваній країні. Встановлено взаємозв’язок окремих галузей туристичного обслуговування населення та роль у цьому процесі культурно-сакральних об’єктів. Розкрито значення релігійно-паломницького туризму для розвитку економіки держави. Розглянуто географію релігійно-паломницьких центрів Болгарії та описано їх головні святині. Вказано основні релігійно-паломницькі центри країни. Визначено головні проблеми та узагальнено перспективи розвитку релігійно-паломницького туризму в Болгарії.

The preconditions of development of religious-pilgrimage tourism in Bulgaria are investigated. The influence of various factors on the development of religious pilgrimage tourism in the country is studied. The role of historical factors on the formation of tourism and pilgrimage in the studied country is shown. The interrelation of certain sectors of tourist service of the population with the role of cultural and sacred objects in this process is established. The significance of religious-pilgrimage tourism for the development of the state economy is revealed. The geography of the religious-pilgrimage centers of Bulgaria is considered and their main shrines are described. The main religious-pilgrimage centers of the country are specified. The main problems and the prospects of development of religious pilgrimage tourism in Bulgaria are generalized.
Spatial Features of the Development of Religious-Pilgrimage Tourism in Bulgaria
Keywords: релігійно-паломницький туризм; фактори розвитку релігійно-паломницького туризму; паломництво; сакральні об’єкти; релігійно-паломницький центр; Болгарія; religious-pilgrimage tourism; factors of development of religious-pilgrimage tourism; pilgrimage; sacred objects; religious-pilgrimage center; Bulgaria