Психологічні особливості стресостійкості медичних працівників - Магдисюк, Людмила Іванівна; Казмірук, Олена Юріївна; Mahdysiuk, Liudmyla I.; Kazmiruk, Olena Yu. (My University, 2018)
Професійний стрес не можна розглядати, як щось окреме, як стрес, спричинений тільки чинниками професійного середовища. Професійний стрес – багатовимірний феномен, що виражається у психічних і фізичних реакціях на напружені ситуації в трудовій діяльності людини. Встановлено також, що стресором можуть бути: невідповідність між бажанням і тим, що робота може надати, і між тим, що робота вимагає від людини і можливостями або ресурсами людини відповідати цим вимогам; організаційні особливості; професійні вимоги та рольові характеристики; індивідуальні особливості та очікування; фізичні параметри навколишнього середовища: стресори групових процесів, стресори на організаційному рівні.