Осередки художньої обробки дерева як об’єкти пізнавального туризму Волинської області - Качаровський, Роман Євгенович; Антипюк, Олена Володимирівна; Чир, Надія Вікторівна; Єрко, Ірина Володимирівна (Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди, 2020)
Культурна спадщина країни має велике значення для рівня атрактивності території та є визначальною для пізнавального туризму. В даній праці виокремлено окремий елемент народних художніх промислів – художня обробка дерева. Охарактеризовано її види, визначено їх територіальну приналежність, проаналізовано специфіку розміщення на території регіону, зроблено акцент на проблемних питаннях культурної галузі.
Keywords: туризм; туристичні ресурси; пізнавальний туризм; художні народні промисли; художня обробка дерева; столярство; бондарство; різьблення по дереву; лозоплетіння; Волинська область