Використання комп’ютерного тестування при викладанні вищої математики - Ройко, Лариса Леонідівна (Мелітопольський державний педагогічний університет імені Богдана Хмельницького, 2025)
Сучасна освіта активно інтегрує цифрові технології у навчальний процес, що дозволяє підвищити ефективність викладання та оцінювання знань здобувачів освіти. Одним із таких інструментів є комп’ютерне тестування, яке стало актуальним при викладанні вищої математики. У дослідженні здійснено огляд та аналіз науково-педагогічних та методичних джерел з означеної проблеми; розглянуто вимоги до організації комп’ютерного тесту, переваги застосування автоматизованих тестових систем у навчальному процесі, аналіз їх впливу на якість засвоєння навчального матеріалу.
Keywords: Комп'ютерне тестування; контроль знань; інформаційні технології; вища математика