Експресіоністичний горизонт можливостей збірки «Бермудський трикутник» Ігоря Римарука - Яструбецька, Галина Іванівна; Yastrubetska, Halyna I. (Прикарпатський національний університет імені В. Стефаника, 2015)
У статті на основі герменевтичного методу зроблено спробу експлікації та інтерпретації неявних змістів збірки «Бермудський трикутник» І. Римарука і аргументації на користь визначення книги як експресіоністичної структури. Архітектоніка «Бермудського трикутника», в основу якого покладена ідея сакральності числа, трактується крізь призму числової концепції Піфагора. Вмотивовується експресіоністична смислова парадигма. Тлумачиться в експресіоністичних критеріях інтелектуальна й духовна драма пошуку порозуміння між поетом і Богом. Радикальний скепсис І. Римарука проектується в площину експресіоністичних відчуттів, що визначають горизонт трагізму.

In the article, on basis of hermeneutic method the attempt was made – the attempt of explication and interpretation of implicit contents of collection “Bermudskyi trykutnyk” by Ihor Rymaruk and argumentation in favor of determining book as expressionistic structure. Architectonics of “Bermudskyi trykutnyk”, which is based on the idea of sacred number, interpreted in the light of numerical conception of Pythagoras. Expressionistic semantic paradigm was implied. Intellectual and spiritual drama of finding understanding between the poet and God has been explained in expressionistic criteria. Radical scepsis of Ihor Rymaruk is projected into the area of expressionistic feelings, denoting horizon of tragedy.
Expressionistic Horizon of Means of Collection “Bermudskyi trykutnyk” by Ihor Rymaruk
Keywords: Ігор Римарук; експресіонізм; структура; абсурд; драма свідомості; Ihor Rymaruk; еxpressionism; structure; absurd; drama of consciousness