Виникнення та функціонування сепаратизованих конструкцій у літературі французького модернізму (на матеріалі творів Г. Аполінера, А. Бретона, А. Жіда, А. Камю, Ж.-П. Сартра) - Станіслав, Ольга Вадимівна; Stanislav, Olha V. (Кіровоградський державний педагогічний університет імені В. Винниченка, 2013)
Стаття присвячена синтаксичним інноваціям, що виникали у літературі французьких модерністів початку ХХ століття. Доводиться, що епоха модернізму є першим етапом розвитку синтаксичної сепаратизації. Встановлюються структура сепаратизованих структур та їх функціональне навантаження у художньому тексті. The article deals with syntactic innovations which appeared in the works of French modernists at the beginning of XX century. It is proved that the epoch of modernism is the first stage in the development of syntactic linguistic separatism. The structure of linguistic separatism constructions and their functional workload are established.
Станіслав Ольга Вадимівна – кандидат філологічних наук, доцент кафедри романських мов та інтерлінгвістики Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.
Keywords: сепаратизовані конструкції; модернізм; актуалізуючий синтаксис; індивідуальна картина світу; linguistic separatism structures; the modernism; the actualizing syntax; the individual world vision