Тренінг психотерапевтичних навичок - Дучимінська, Тамара Іванівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Мета викладання навчальної дисципліни передбачає ознайомлення студентів з особливостями розробки та проведення психологічного тренінгу з різними категоріями населення, набуття знань та умінь в щодо застосування різних тренінгових методик в залежності від напряму активного соціально-психологічного впливу. Основні завдання навчальної дисципліни: ознайомити студентів із зарубіжним і вітчизняним досвідом щодо проведення різних видів психологічних тренінгів; ознайомити студентів із різними підходами до психологічного тренінгу як активного соціально-психологічного методу впливу на особистість; сформувати у студентів розуміння основних принципів та соціально-психологічних чинників, що впливають на протікання процесів в тренінговій групі; сформувати вміння щодо особливостей керівництва тренінговою групою: основні задачі групового психолога, ролі та стилі ведення групи; озброїти студентів знаннями щодо основних методичних прийомів тренінгової роботи; сформувати вміння щодо психологічних технологій проведення тренінгу.
Keywords: пихологічний тренінг; психотерапевтичні техніки; тренінгова робота; тренінгова група; інтерактивна гра; структура тренінгу