Організація самостійної роботи з іноземної мови студентів немовних спеціальностей вищих навчальних закладів - Книш, Тетяна; Knysh, Tetiana (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Стаття присвячена поліпшенню організації пізнавальної самостійної роботи студентів немовних спеціальностей; вона висуває на перший план проблему розвитку критичного мислення - здатність студентів аналізувати, оцінювати, відображати свою навчально-пізнавальну діяльність, що сприяє формуванню незалежних робочих навичок студента у вивченні іноземної мови. Основним завданням вивчення іноземної мови студентами, є отримання комунікативної компетенції, яка дозволяє їм використовувати іноземну мову на професійному рівні, а також для цілей самоосвіти. Комунікативна компетентність відноситься до здатності студентів, знайомитися з мовними зразками, які використовуються в конкретних сферах, ситуаціях, умовах і цілях комунікації. Загальними завданнями вивчення іноземної мови на сучасному етапі є формування незалежних робочих навичок в межах професії та розвиток творчого потенціалу студентів. This article is devoted to the improvement of high school students’ cognitive independence; it highlights the issue of critical thinking development – the ability of students to analyze, evaluate, reflect their learning and cognitive activities, that contributes to the formation of student’s independent working skills in learning a foreign language. The main task of learning a foreign language is for students to acquire a communicative competence, allowing them to use a foreign language on a professional level and for the purposes of self-education. The communicative competence refers to the ability of students to be familiar with the language patterns used in specific areas, situations, conditions and objectives of the communication. Related tasks of learning a foreign language at the present stage are the formation of independent working skills within the profession and the development of the creative potential of students.
Organization of non-philology specialities students’ independent work at foreign language classes in higher educational establishments
Keywords: самостійна робота; студенти; іноземна мова; викладач; навички; ефективність; заняття; вправи; independent work; students; foreign language; teacher; skills; effectiveness; clasess; exercises