Спосіб одержання сульфону 2-алілтіобензімідазолу - Сливка, Наталія Юріївна; Геваза, Юрій Іванович; Slyvka, Nataliia Yu.; Hevaza, Yurii I. (My University, 2010)
Спосіб одержання сульфону 2-алілтіобензімідазолу, що передбачає операцію окиснення вихідного продукту пероксидом водню із розрахунку сульфід:H2O2 в льодяній оцтовій кислоті, який відрізняється тим, що попередньо одержують спиртовий розчин 2-алілтіобензоімідазолу, охолоджений до 0-5°C, у який додають пероксид водню у співвідношенні 1:10, здійснюють синтез у присутності каталізатора K2WO4·2H2O (4:1), виділяють продукт реакції шляхом додавання 10% водного розчину бісульфіту натрію після витримки у часі реакційної суміші та ідентифікують одержану речовину як сульфон 2-алілтіобензімідазолу. 2. Спосіб одержання сульфону 2-алілтіобензімідазолу за п.1, який відрізняється тим, що час витримки реакційної суміші складає 40-50 год.
Keywords: спосіб одержання; сульфон; 2-алілтіобензімідазол; окиснення