Теорія і практика перекладу - Галян, Оксана Віталіївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Навчально-методичне видання призначене для здобувачів факультету іноземної філології освітнього рівня «Бакалавр». Методична розробка має на меті ознайомити студентів із перекладацьким термінологічним апаратом, з основними принципами перекладацьких трансформацій; формувати базові навички для здійснення адекватного перекладу з урахуванням його лексичних і семантичних особливостей. Містить лекційний матеріал, перелік запитань для здійснення самоконтролю, список рекомендованої літератури. Навчальний матеріал може бути використаний здобувачами не лише під час лекційних та практичних занять, але й для самостійної роботи, підготовки до підсумкового контролю.
Keywords: переклад; модель перекладу; лексичні трансформації; граматичні трансформації; переклад фразеологізмів; 81’25 (072)