Конструкції з предикатними актантами у французькій мові - Мартинюк, О. М.; Martyniuk, O. M. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2011)
Статтю присвячено дослідженню функціональних особливостей актантів, виражених предикатними мовними одиницями. Подано класифікацію предикатних актантів на матеріалі французької мови. The article deals with the study of functional peculiarities of actants expressed by predicative linguistic units. The classification of predicative actants is given in the paper.
Constructions with Predicative Actants in French Language
Keywords: предикатний актант; сентенційний комплемент; семантична роль; поверхнева структура речення; predicative actant; sententious complement; semantic role; surface sentence structure