Роль і місце політичної опозиції в контексті демократизації українського суспільства - Бусленко, Василь Володимирович; Buslenko, Vasyl V. (Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича, 2007)
Стаття присвячена дослідженню проблем інституалізації політичної опозиції в Україні в процесі демократизації. Проаналізовано політичну суб’єктність української опозиції в контексті формування парламентської більшості. Політична опозиція розглядається як чинник незворотності демократичних політичних процесів.

Analyzes the political subjectivity Ukrainian opposition in the context of the parliamentary majority. Political opposition is seen as a factor of irreversibility of democratic political processes.
Role of political opposition in the context democratization of Ukrainian society
Keywords: політична опозиція; демократизація; Україна; парламентська більшість; political opposition; democratization; Ukraine; parliamentary majority